עיצוב חדר ישיבות – על מה הדיון?

על עיצוב חדרי ישיבות
liat-667-Edit_Web-rez

הכירו את הכותבת:
ליאת שפיר, מעצבת פנים עם ניסיון רב בעיצוב חללים מורכבים ומתן פתרונות למצבים מורכבים

עיצוב חדרי ישיבות – "אני מרגיש כמו פוטין"

ש' מונה למנהל מחלקה לפני שנתיים, וזכה לתפקיד חייו. מאז שהגיע לארגון הזה לפני יותר מ-10 שנים, לשם שאף. המשרד של ש' ממוקם במתחם משרדים חדש בחברה , THE STATE OF THE ART וככה הוא נתפס בעיני רבים בחברה.
בכל בוקר כשש' מגיע למשרד הוא מתבאס מחדש. בכל בוקר הוא פוגש את המנהלים הזוטרים שלו (כ-15 איש) לתדריך קצר של 15 דקות.
בכל פעם שהוא נכנס לחדר הישיבות, ש' מרגיש שהוא הולך שם לאיבוד. "כמו פוטין" ציין, בגלל המרחק הרב שיש בינו לשאר המשתתפים לדיון.
חלומות לחוד ומציאות לחוד. ומה שנראה מרחוק כמושלם מתברר כשמתקרבים לבעיה. המקום חדש, אבל ממש לא נוח ולא מותאם למה שש' צריך, וש' מרגיש ניכור, וכל כניסה לחדר הישיבות הוא צריך לגייס מחדש אצלו המון אנרגיה. קשה לו, עם התוצאה אפרורית וקרה.

שרטוט מצב קיים ותכנון עתידי של חדר הישיבות
שרטוט מצב קיים ותכנון עתידי של חדר הישיבות
הדמיה של חדר ישיבות מעוצב וצבעוני לבקשת הלקוח

עיצוב חדרי ישיבות – מה החלומות שלך שאלתי…

ש' פנה אליי לפני מספר חודשים ואמר לי "אין לי עדיין תקציב לשפץ, אבל את חייבת לעזור לי, שמעתי שאת ממש טובה ב – עיצוב חדרי ישיבות, ראיתי עבודות שלך, את המהפכות שעשית, התלהבתי מהראש היצירתי שלך, איך שפתרת את הבעיות שהיו שם, וראיתי את המקומות גם לפני ששופצו, ככה שאני זוכר בדיוק את השינוי הגדול".
"אם תתכנני לי מחדש את חדר הישיבות, אציג את זה בדיון הנהלה הקרוב, אני יודע שזה יהיה קשה, כי זה מקום חדש, אבל אני סומך על עצמי ובטוח שאצליח לשכנע אותם לתת לי תקציב, ותוך כמה חודשים נשפץ".
לרוב אני לא מגיעה למקומות שאין להם תקציב נתון, כי אחרת התכנון נשאר כמו "חלומות למגירה". אבל שמעתי את המצוקה של ש' וגם ככה היתה לי פגישה במקום סמוך שבוע אחרי אז קבענו להיפגש.
אני פוגשת את ש' ומבינה שהמצב לא משהו – המקום באמת לא מותאם ומבאס ויותר מזה, אחרי כמה שאלות, ברור שבחלל הזה מתרחשים עוד דברים – יש ישיבות שחלקן פורמליות, ויש ישיבות שחלקן על גבי מסכים בזום, ויש גם את "מפגשי חשיבה" ששם קורים הדברים של המחר, שם צריך חשיבה יצירתית, והוא היה רוצה בסגנון "הייטק".

עיצוב חדרי ישיבות – מה סגנון העיצוב שיתאים

אין באמת סגנון כזה "הייטק", אבל אני מבינה שש' ראה בדמיונו, צבעוניות, מגוון סגנונות ישיבה לא פורמליים שיעודדו את היצירתיות. חשוב לש' שהמקום יראה כמו סלון ביתי (הוא מתכוון לחמימות) ושיהיה מקום לאחסן מקלדת וכלי כתיבה.
אני שולחת לש' אחרי מספר ימים סקיצה עם הצעה לחלוקת החלל הענק ל-2 חלקים – בכניסה "הסלון" ובהמשך שולחן ישיבות ל-10 איש.

תכנית מועדפת על ידי הלקוח של חדר ישיבות מעוצב
לוח חומרי גמר של חדר הישיבות

עיצוב חדרי ישיבות – לוח חומרי גמר לשיפוץ

ש' מאד מתלהב מתכנית העמדת הריהוט שהכנתי, ואומר לי שזה בדיוק איך שהוא דמיין את זה ויש שם את כל מה שחשב שעליו, "אפשר להתקדם".
השלב הראשון בכל שיפוץ, הוא קודם כל תכנית העמדת הריהוט, ולאחר שהיא נחתמת, ההמשך יהיה עם שאר התכניות לביצוע (במקרה שלנו מדובר בתכניות חשמל, תאורה, מיזוג אוויר, תקשורת ופריסת הריצוף) – אבל זה רק לאחר שיהיה לש' תקציב.
על בסיס תכנית ההעמדה – אני מתרגמת את הרצונות של ש' בעיצוב החלל – ואני מכינה לש' "מפת דרכים מפורטת" בנוגע לחומרי הגמר, סוגי הריהוט, תאורה ואקססוריז.
ש' ביקש שתהיה חמימות כמו של סלון ביתי לישיבות הלא פורמליות. בחירה בחומרי גמר – עץ וטקסטיל מגוון יתנו את המענה. יש כעת 10 מקומות ישיבה, חלק ישבו על ספת ר וחלק ישבו על כורסאות.

כדי לתחום את הפונקציות השונות בחלל – הסלון וחדר הישיבות יש מספר דרכים להפריד בינהם – בתאורה, בתקרה או בריצוף.

אחת ההחלטות החשובות שכדי להכניס יותר אור לחלל – נפרק את הקיר הארוך של 8 המטרים ובמקומו נעשה קיר זכוכית שישמש גם לכתיבה של רעיונות.

גם אתם חושבים על עיצוב חדר ישיבות? גם אתם באמצע פרויקט של עיצוב משרדים וזקוקים לבעלת מקצוע עם ניסיון בתכנון ומתן פתרונות לפרוייקטים מורכבים? הכי פשוט זה לתאם פגישה! אתם מוזמנים ליצור קשר דרך הווטסאפ או בטלפון 050-7854502, ליאת שפיר שיודעת לפתור

צרו קשר

לקביעת פגישת ייעוץ ופרטים נוספים

דילוג לתוכן